Utazás lakóautóval!

A lakóautózás már Magyarországon is egyre népszerűbb utazási forma lett.

A nyugat Európai országokban a lakóautózásnak több évtizedes hagyományai vannak.

Mit is tudnak ezek az önjáró lakások?

A lakóautóval bárhol, a teljes kényelmet sem nélkülözve utazhatunk, pihenhetünk kedvünk szerint bárhol Európában, sőt akár azon kívül is.

A lakóautó a hagyományos bútorzaton kívül rendelkezik saját akkumulátoros áramforrással, valamint gáz üzemű berendezésekkel, így akár egy tengerparton, vagy erdő szélén parkolva is használhatjuk lakóautónk berendezéseit. Minden lakóautó saját tiszta víz tartállyal, és a szennyvíz gyűjtésére szolgáló, használt víz tartállyal van felszerelve. A használt vizet megfelelő helyen kiüríthetjük, a friss víz tartályt pedig feltölthetjük.

Hálózati 220V csatlakozás nélkül gázról üzemel a hűtőszekrény, működik a vízmelegítő, így nem okoz gondot az esti zuhanyzás, vagy ebédet főzhetünk a tűzhelyen.

Az általában utólagosan beépített klíma igényel csupán 220V hálózati csatlakozást, így aki maximális komfortot szeretne, javasolt kempingben parkolni, vagy áramfejlesztő agregátort használni. A lakóautóval történő parkolás igazából sehol nem tilos, ahol személygépkocsival szabad parkolni, mivel ez kategóriája szerint M1 kategória, tehát személygépkocsi.

Természetesen vannak helyek, ahol különböző okokból kifolyólag speciálisan lakóautók részére tiltják meg a parkolást, ezeket minden esetben táblával egyértelműen jelezni szokták.

A lakóautós utazásnak nagy előnye, hogy nem feltétlenül szükséges előre terveznünk az utunkat, így akár rossz időjárás, bármi váratlan körülmény esetén az útvonal módosítható.