Praktikus tanácsok lakóautóval utazóknak:

A lakóautó megengedett sebessége országonként eltérő lehet.

Magyarországon személygépkocsi, így a személygépkocsikra vonatkozó előírások az irányadók. A lakóautók kellemes utazósebessége 100-110 Km/h.

A szennyvíztartályok ürítését mindig kizárólag erre kijelölt helyen végezzük. A kempingekben kivétel nélkül mindenhol, nagyobb benzinkutaknál, parkolókban, főútvonalakon táblával jelölt ürítő helyet találhatunk. Hasznos lehet ha van az autónkban egy darab tömlő, a legtöbb helyen van, de néha nagy segítség lehet.A lakóautóban elhelyezett víztartály ( tartályok) általában 120-150 l közötti vizet tárolnak. Tapasztalatok szerint egy fő zuhanyozásához kb. 8-10 liter víz elegendő. A lakóautóban max.2 db pb. gázpalack helyezhető el biztonságosan, a külön erre a célra kialakított tárolóban. Nyári utazások alkalmával általában 10-14 napos túrákhoz elegendő egy teljesen feltöltött palack is.

A városlátogatások alkalmával magára hagyott autót, bizonyos helyeken előszeretettel törik fel, rabolják ki. Készüljünk föl előre, és így nem leszünk eme kellemetlen élmény részesei. Az autó ablakait ne sötétítsük el, mert felkelti a kíváncsiságot. Természetesen értéket, műszaki cikket ne hagyjunk látható helyen. Az ajtókra kapható, utólag egyszerűen felszerelhető esztétikus biztonsági zár. A gépkocsi első ajtajára is kapható többféle szerkezet, de ha a belső ajtó fogantyúkat egy hevederrel összekötjük, az is megfelel. Az autónkba szerelhetők különböző méretű széfek, ahol értékeinket biztonságban tárolhatjuk.

Ha a gépkocsinkon kerékpárt szállítunk, ne felejtsük a piros-fehér csíkos fényvisszaverős táblát kitenni.

Amennyiben a behajtást, vagy megállást kimondottan lakóautó részére tábla tiltja, azt mindig szigorúan tartsuk be...

Amennyiben elősátrat (OMNISTOR) használunk, hevederrel rögzítsük, mert a szél tönkreteheti.

Lakóautók bérlése:

Lakóautót bérelhet minden magyar (külföldi) állampolgár aki betöltötte a 19. életévét, személyi igazolvánnyal, jogosítvánnyal, lakcím igazoló kártyával rendelkezik. Továbbá szükséges még 200.000 Ft kaució megléte, mely a bérlés során esetlegesen, a bérlő hibájából keletkezett,és a gépkocsira érvényes teljes körű CASCO biztosítás önrésze alatti, tehát a biztosító által nem térített károk rendezésére szolgál. A bérleti díj megfizetése az indulást megelőzően történik.

A gépkocsi átvételekor munkatársaink részletesen bemutatják az autót, elmagyarázzák működését, valamint a lakóautó felszereléseinek használatát.